SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlstads GF
Gymnastik

Trampolin & dubbel-mini-trampolin (DMT)

I individuell trampolin tävlar gymnasten på en serie med tio övningar av olika svårighetsgrad. Gymnaster på den högsta nivån inom trampolin gör trippla volter, med eller utan skruv, och befinner sig på över åtta meters höjd. En tävling består av tre serier, två i försöksomgången och en i finalomgången. Varje serie består av 10 olika övningar (hopp) som måste utföras efter varandra. I den första serien i försöksomgången räknas svårighetsgraden i fyra av seriens tio övningar (gäller endast i högsta klassen), i övriga serier räknas alla övningars svårighetsgrad. Gymnasten blir bedömd på fyra olika kriterier: stil, svårighet, höjd och vandring.

 

I DMT springer gymnasten fram till redskapet och gör två hopp och landar sedan i en landningsmatta. Det vanligaste är att gymnasten gör en övning i luften på väg upp från DMT:n och därefter en till övning ned i landningsmattan. Inom både trampolin och DMT gäller det att utföra så stilrena, höga, kontrollerade och svåra övningar som möjligt. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Den individuella trampolinen är en OS-disciplin, medan DMT har World Games som högsta tävlingssammanhang och synkron har VM som högsta tävlingssammanhang.

Vill ni veta mer? Läs mer hos gymnastikförbundet
Eller kontakta oss om du är intresserad utav att börja!

Ny sektion
2023-10-07 01:00

Från hösten 2023 har vi nu startat upp vår förste trampolin & DMT-grupp i föreningen. På denna sida kommer vi framåt lägga upp information kring verksamheten. 

 
I SAMARBETE MED
VI ÄR CERTIFIERADE
VÅRA SPONSORER